Titel

Non Profit Busreizen naar 

Groot Brittannië.


21 t/m 25 mei 2012:  De eerste reis, op verzoek van enkele dames van de Bloemengroep van Museum Huis Doorn, of er een keer een tuinenreis gemaakt kon worden. We gingen 5 dagen naar het Chatsworth Hotel in Worthing aan de zuidkust van Kent. We bezochten Sissinghurst, Arundel Castle en andere mooie tuinen. Iedereen had vrienden, buren en familie gevraagd mee te gaan en we waren met 38 mensen. Dit is goed bevallen en we besloten het nog een keer te doen. 

19 t/m 25 mei 2013:  We vertrokken met de ferry van P&O uit Europoort naar Hull en verbleven 5 nachten in het Marriott Hotel in York. Landhuizen en tuinen zoals Camden Walled Garden, Castle Howard en Burton Agnes stonden op het programma en een vrije dag in de stad York. Ook een winderig bezoek aan de Abby van Dracula in Whitby en een picknick vlakbij het plaatsje Goatland in The Yorkshire Moors mochten niet ontbreken. We besloten om volgend jaar weer een reis te maken.

26 t/m 30 mei 2014: Een reis naar Baden-Württemberg, hier zijn 3 kastelen te vinden van de Hohenzollern familie: Schloss Sigmaringen, Burcht Hohenzollern en Schloss Haigerloch. Dit laatste slot was tevens ons hotel gedurende deze reis. Ook een bezoek aan het Bloemeneiland Mainau in de Bodensee stond op het programma. Een mooie rondleiding in Sigmaringen en als hoogtepunt natuurlijk Burcht Hohenzollern waar zelfs enkele ruimtes werden geopend die normaal voor publiek gesloten zijn. Heel bijzonder was dat we ook een rondleiding kregen in het Slot Haigerloch waar we verbleven en een bezoek aan de grot onder het slot waar tijdens de 2e Wereldoorlog werd gewerkt aan de ontwikkeling van de atoombom.10 t/m 15 mei 2015: We hebben de smaak van reizen organiseren te pakken en onder de naam:   "De Achtertuin Reizen" reizen we nu naar diverse (meest Engelse) bestemmingen. 


Via de Eurotunnel en het plaatsje Rye naar het Cumberland Hotel in Bournemouth. Highcliff Castle, Christchurh, het Osborne House op Wight, Breamer House and Garden, Beaulieu automuseum - House & Gardens en Sallisbury Cathedral staan op het programma. Over het hotel is iedereen bijzonder te spreken, met name het geweldige personeel en het prima eten in een gezellige eetzaal met grote ronde tafels.

31 mei t/m 5 juni 2016: Dit keer met de ferry vanuit Duinkerken naar Dover. Eerst een uitgebreid bezoek aan Canterbury en daarna door naar het Burlington Hotel in Folkestone. Heerlijk gelegen aan de boulevard en de tuinen bij The Lower Leas. Bezoek aan het Chartwell House waar Churchil woonde met onderweg een picknick bij het spoorwegmuseum in Tenterden. Ook Dover Castle en het Battle of Britain War Memorial waren zeer de moeite waard en een vrije dag in Folkestone werd ook gewaardeerd. In de middag voor de liefhebbers naar Himalaya Gardens met als afsluiting een borrel op het parkeerterrein.

5 t/m 10 juni 2017: Weer eens met de Eurotunnel en via een bezoek aan Hever Castle naar het Lambert Hotel in Aston Rowant, dichtbij Oxford. Blenheim Palace, Oxford City en het Hatfield House worden bezocht. Ook gaan we een dag naar Windsor, enkele mensen hebben het ervoor over in de lange rij aan te sluiten voor een bezoek aan Windsor Castle, anderen kiezen voor een boottochtje op de Thames of een bezoek aan het kostschoolstadje Eton.

5 t/m 12 juni 2018: Vanwege een verhuizing is deze reis georganiseerd door enkele dames van het "vaste" reisgezelschap die het jammer vonden dat we een jaar zouden overslaan, samen met hun hebben we er een geslaagde reis van gemaakt. Met P&O vanuit Europoort naar Hull en via Gretna Green naar ons Hotel "The Grange Manor' in Grangemouth. Bezoeken aan Blair Castle, Falkland Palace, Inveraray Castle en de hoofdstad Edinburgh waren zeer bijzonder. Op de terugweg nog een bezoek aan Rosslyn Chapel en The Angel of the North. Aan boord van onze Ferry werd druk gespeculeerd over het volgende jaar, dat is ondertussen ook geregeld zoals elders op deze site is te lezen. 

12 april 2019: Iets nieuws uitproberen, een dagtocht naar Antwerpen. We koppelen er een mooie historische wandeling aan vast en kunnen deze dag aanbieden voor maar €55,- p/p incl. een diner-buffet en reisverzekering. De belangstelling valt een beetje tegen, maar de reis gaat zeker door.


Het is een hele geslaagde dag geweest en het diner-buffet na afloop bij Bouvigne in Breda beviel zo goed dat we hier ook de volgende reizen gaan eten op de terugweg.

27 mei t/m 3 juni 2019: Vanwege de goede ervaringen en fijne herinneringen besloten om hier weer eens heen te reizen. Dit keer een 8 daagse reis met een gevarieerd programma, we bezoeken het Osborne House op het eiland Wight, Sherborne Castle & Gardens, Exbury Gardens, Lyndhurst in The New Forest en genieten van een originele English Afternoon Tea bij Tansy's café in Ringwood. Een bezoek aan het Russell Cotes is een hoogtepunt en iedereen genoot van strand en zee in Bournemouth. Helaas was het Hotel niet wat het geweest was, maar ondanks wat slordigheden kijken we met genoegen terug op deze reis. Het slot-diner bij Bouvigne in Breda was zoals altijd weer geslaagd en lekker.